Försäljningsvillkor

Personuppgifter
Genom att handla hos BuBi.se accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund.
Läs mer här.

Orderbekräftelse
Vi bekräftar att vi mottagit Er beställning via e-post.
Om ni inte får någon orderbekräftelse efter att ha sänt iväg er beställning kan det bero på att ni kanske uppgav fel e-post. Kontakta oss med rätt e-post eller titta efter i er spam mapp ifall vårt e-post har hamnat där.

Leveranstider produkter
Finns varorna i vårt lager skickar vi dessa oftast inom 24 timmar. Vid direktleveranser från våra leverantörer skickas er beställning inom 5 arbetsdagar beroende på lagerstatus hos leverantören.

Leveranstider digitala produkter
Man laddar ner filen till sin dator direkt efter betalning. Nedladdning ska ske inom 3 dagar efter genomfört köp och man får ladda ner filen max 2 gånger. Därefter upphör nedladdningsmöjligheten.

OBS – Ska du läsa böckerna på din IPAD / IPHONE? Ladda ner filerna till din dator och för över filerna sen till din Iphone/Ipad. Tyvärr har IOS problem detta och det är inget vi kan göra något åt.

Det är upp till dig som köpare av digitala produkter att se till att du sparar filen/filerna på ett säkert ställe så att ni kommer åt filerna även efter att nedladdningsperioden har upphört.

Kopieringsskydd och digital vattenmärkning
Genom att godkänna våra försäljningsvillkor accepterar du att dina digitala böcker vattenmärks med ditt namn, ordernr och datum.

Vattenmärkningen visar att e-boken/ljudfilerna som du laddar ned tillhör dig. All kopiering, utöver för ditt privata bruk, och otillbörlig vidarespridning är förbjuden. Du är själv ansvarig för att e-boken/ljudfilerna inte sprids vidare till annan användare. Genom vattenmärkning kan filen spåras till dig.

Du kan flytta din e-bok/ljudfiler mellan dina olika enheter, hur många gånger du vill.

Otillåten spridning av filerna kommer att polisanmälas.

Ångerrätt digitala produkter
Ångerrätten omfattar inte nedladdningsbara produkter då de p g a sin beskaffenhet inte kan återlämnas.

Pris och Betalning
Priserna på sidan är i svenska kronor inkl moms. Vi erbjuder två betalningsalternativ.

Observera att betalning via Faktura är inte möjligt vid beställning av digitala produkter.

Betala via Payson kortbetalning
Vid betalning med Payson kan man välja att betala med KORT (VISA/MASTERCARD), direkt via Internetbank (Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken) eller via sitt konto på Payson.

– Betala via Payson Faktura
Vi erbjuder betalsättet ”Payson Faktura” i samarbete med Payson AB.
Betalningsvillkor är 10 dagar. Vid fakturaköp tillkommer en avgift om 29 kr.

För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat via din e-postadress som du anger vid köptillfället.

Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om förnärvarande 50 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om förnärvarande 160 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Information om pantsättning
Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till Gothia Financial Group AB.

Frakt priser
Sverige: 30kr inkl moms

Garanti
24 månaders garanti gäller och lämnas på samtliga produkter.

Ångerrätt
Du har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter mottagandet av varan. Kontakta oss INNAN ni sänder tillbaka varan. Felaktig returhantering leder till försening av ärendet.
Returnera varan tillsammans med originalförpackningen väl paketerad. Be alltid om inlämningskvitto på Posten när du skickar tillbaka din beställning. Vi kan kräva bevis på att varan är skickad till oss När vi har erhållit varan i retur återbetalar vi dina pengar dock ej kostnaden för frakt. Returfrakten står du dock själv för. Vi löser inte ut ofullständigt frankerade försändelser och återbetalar inte fraktavgifter. Vi har rätt att göra ett avdrag till följd av varans värdeminskning. BuBi.se avstår från att göra ett sådant avdrag om produkten returneras i väsentligen oförändrat skick. Hanteringen av returer har en handläggningstid på 14 dagar.

Reklamation
Vill du reklamera en trasig eller felaktig vara skall du sända reklamationen till oss senast 15 dagar efter du har erhållit varan. Reklamationen gör du via email, vanlig post eller per telefon till oss. Vi står naturligtvis då för returfrakten. Finner vi inget fel på varan så debiteras kunden en kostnad på 100kr inkl moms. Är paketet emellertid skadat i posttransporten ber vi dig genast reklamera försändelsen hos ditt lokala postkontor. Kontakta oss INNAN ni sänder varan tillbaka. Felaktig returhantering leder till försening av ärendet.

Ej utlösta paket
Vi debiterar en kostnad på 200kr för de kostnader som åsamkats butiken plus transportbolagets avgifter om du inte löser ut det beställda paketet.
Administrationen av den här funktionen kan komma att skötas av ett inkassoföretag. Det är billigare att lösa ut paketet och kontakta oss för en retur då ni får tillbaka pengarna dock ej för retur frakten.

Allmänna villkor
Du måste vara 18år för att handla hos oss eller ha målsmans tillstånd.
Alla varor är BuBi.se egendom tills vi erhållit full betalning. Alla falska beställningar eller bedrägeriförsök kommer omedelbart att polisanmälas. IP nummer sparas med varje beställning.

Våra villkor kan ändras utan föregående varsel. Som kund ber vi dig att alltid före din beställning ta del av de aktuella villkor som finn tillgängliga på vår hemsida.

Produkter och vårt ansvar
BuBi.se säljer enbart utvalda kvalitetsprodukter. Vi förbehåller oss rätten att utan föregående avisering ändra produktfakta och priser. Vi reserverar oss för feltryck i produktfakta.

Tvist och lagval
I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se. För boende i ett annat EU-land än Sverige kan man lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, se http://ec.europa.eu/consumers/odr
Vid eventuell tvist följer vi beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.
Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag.